×

İNGİLİZCE DİL MERKEZİ

Yabancı Diller Bölümü bünyesinde, Çankaya Üniversitesi ön lisans ve lisans öğrencilerinin İngilizce öğrenmelerini kolaylaştırmak ve dil becerilerini en üst düzeye çıkarabilmek amacıyla ücretsiz destek veren bir dil merkezi bulunmaktadır. Dil Merkezimiz 2015-2016 Akademik Yılı Güz döneminde faaliyete geçmiş olup, Merkez Kampüsümüzde bulunan P Blok zemin katta hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz bu merkezde, derslerinden arta kalan zamanlarda deneyimli kadromuzla kendi gereksinimlerine yönelik çalışmalar yaparak İngilizce dil becerilerini geliştirebilmektedirler.

Bu merkezde öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları saptanarak her öğrenci için farklı bir çalışma planı hazırlanır. Önceden randevu alıp dil merkezine gelen öğrencilerimize, dil bilgisi, okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinin yanı sıra CV ve niyet mektubu yazma gibi iş hayatına hazırlanmaya yönelik konularda da destek verilir.

Dil Merkezimizde öğrencilerimize aşağıdaki hususlar doğrultusunda bire bir destek vermektedir:

Öğrencilerimizin,

• İngilizce dilbilgisi alanındaki eksikliklerini tamamlamalarına yardımcı olmak;
  • en çok ihtiyaç duydukları dil becerilerinden biri olan okuma becerilerini geliştirmeleri ve okuduklarını anlamalarına yardımcı olabilmek için farklı okuma stratejileri geliştirmelerini sağlamak;
  • kelime öğrenme stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmak;
  • İngilizce konuşma becerilerini ilerletmek;
  • etkili sunum teknikleri öğretimiyle öğrencilerin kendilerini yabancı dilde ifade edebilmelerine yardımcı olmak;
  • yazı taslakları oluşturarak ve uygun kelime, dil bilgisi ve geçiş ifadeleri kullanarak akademik yazılar oluşturabilmeleri için yol göstermek.